Gyro asento- ja liikesensorin toiminta

META TRAK -laitteen todella herkkä eCall-järjestelmä tunnistaa erilaiset onnettomuudet kuten kolarin, tieltä ulosajon, törmäyksen ja kaatumiset.

Lentokoneissa, formuloissa ja ralliautoissa on ollut pitkään nk “musta laatikko”, joka kerää muistiin kaikki tapahtumat. META TRAK-keskusyksiköissä on ajoneuvoihin suunniteltu eCall yksikkö joka tunnistaa ja tallentaa kaikki ajoneuvon pienimmätkin liikkeet. Laitteen muistiin jää kaikki autosta ja sen GPS-vastaanottimelta saatu ajotieto, samoin G-liikesensorin pienemmätkin 3D liikkeet ja iskut sekä kiihtyvyydet ja hidastuvuudet. META TRAK-laitteessa on 6 AXIS GYRO -tunnistin joka tunnistaa kuuteen eri suuntaan tapahtuvat liikkeet ja asennot. GPS-sateliittipaikannusyksikkö kertoo tapahtumien tarkan paikkatiedon ja ajonopeuden yms. asioita. Kaikki näiden tapahtumien tiedot laite tallentaa 100 kertaa sekunnissa ajoneuvon liikkuessa. Sitten aika ajoin laite lähettää muistissa olevaa tallennetta GSM/GPRS datapakettina META TRAK -pilvipalvelimelle, josta sitä voidaan myöhemmin tarkastella hyvinkin yksityiskohtaisesti ja tehdä matkaraportteja ja ajaa kolarista laajoja tapahtumaraportteja. Laitteen tietoja voi tarkastalle ainoastaan ajoneuvon omistaja tai laitteen omistajan valtuuttamat henkilöt jos sen omistaa yritys.

META TRAK -keskusyksikkö tallentaa siis sata kertaa sekunnissa laitteen muistiin näitä tietoja ennen kolaria, kolarin aikana ja kolarin jälkeen: aika, paikka, tie, alue, sää yms asiat sekä ajoneuvon ajonopeus, ajoneuvon matkat sekä ajot sinä päivänä, kaikki eteen/ taakse/ sivuttais/ ylös/ alas iskut ja myös jarrutus, sivuliike, kiihdytys sekä muut tärkeät tiedot. Kaikki kolarissa tapahtuneet auton liike ja G-kiihtyvyystiedot ovat tiedossa. Kolarianalyysi kertoo kaiken. Enää ei tarvitse arvuutella, mitä kolarissa on tapahtunut. Kysy lisää. Esimerkiksi Konninkankaan bussiturmassa olisi törmäys hälytys lähtenyt heti paikkatietoineen SECURITAS ja 112 HÄTÄKESKUS valvomoihin ja kaikki kolarin sekä törmäyksen yksityiskohdat ja faktatiedot olisi ollut heti käytössä.

Meta-Trak-eCall-kolarit

E-Call-Meta-Trak-E-Sim
META TRAK laitteessa on nk. musta laatikko yksikkö ja sen herkät G-kiihtyvyys liiketunnistin ja GYRO- asentotunnistin mittaavat ja tallentavat kaikkia liikkeitä ja nopeutta 100 kertaa sekunnissa laitteen lyhytmuistiin josta tieto menee pilvipalve- limelle. Laitteen GSM piirikorttiin integroidussa yksikössä on kortiton elektroninen E-SIM, joka ei tarvitse perinteistä SIM- korttia, vaan laite yhdistyy automaattisesti GSM verkkoon noin 250 eri maassa. Sama pieni kuukausihinta ympäri maailman.

G-FORCE, GYRO – Lentokoneissa, formuloissa ja ralliautoissa olevaa tekniikkaa. Vaikka META TRAK laitteiden Svh hinnat ovat vain 230€ – 250€, silti niissä on huipputekniikan G-liike/ kolari/ isku ja GYRO-asentotunnistin.

Meta-Trak-Gyro-liiketunnistin

Meta-Trak-Gyro-liiketunnistin-2Mieti tilannetta, jossa Sinä ajat talvisena iltana rauhallisella tiellä ja yhtäkkiä auton eteen tulee hirvi tai muu eläin, johon törmäät tai jota väistät jolloin autosi suistuu tieltä ulos. Ajattele mitä voi käydä, jos tapahtuu tieltä ulosajo ja törmäys puuhun tai kiveen jonka jälkeen auto kääntyisi katolleen. Tai jos tapahtuisi raju nokkakolari. Mitäpä jos nukahtaisit rattiin tai jos tapahtuisi kolari toisen auton kanssa tai jokin muu vakava vahinko. Pahinta on se, jos tämän onnettomuuden takia Sinä olet tajuton tai shokissa, etkä voi soittaa ja kutsua apua paikalle. Näissä tapauksissa META TRAK voi pelastaa henkesi kun paikalle saadaan heti apua ja vakavat vaaralliset sisäiset verenvuodot eivät pääse aiheuttamaan tuhoja.

META TRAK Telematic System -keskusyksikössä on EU:n ja eCall-vaatimusten mukainen useissa kolaritesteissä kehitetty G kiihtyvyys-iskusensori sekä GYRO asento, liike- ja iskuihin reagoiva sensori. Ne ovat yleensä laitteen sisällä mutta T110 mallissa sen erillinen tunnistin kiinnitetään auton runkoon. Kun nämä sen- sorit havaitsevat kolarin tai voimakkaan iskun, lähettää GSM-GPRS yksikkö heti tiedon META TRAK -pilvipalvelimelle josta se menee heti Securitas tai myös samalla 112 hätäkeskus valvomoiden ammattilaisille jotka ottavat yhteyttä kuljettajaan ja omaisiin tai lähettävät paikalle apua. META TRAK voi pelastaa sinut, perheesi tai autossa matkustajat sekä vähentää vakavia komplikaatiota.

Meta-Trak-paatuotteet

 

Katso META TRAK -tuotteiden kaikki ominaisuudet:

Klikkaa ominaisuutta ja lue lisää!

Oy One-Pro Ab

Puutarhatie 20 A

01300 Vantaa

Suomi/Finland

www.one-pro.fi

Yhteystiedot

Puh. (09) 231 500 50

Fax. (09) 231 500 99

myynti@one-pro.fi

info@one-pro.fi

Katso tarkemmat yhteystiedot!

Oy One-Pro Ab

MetaTrak GPS-GSM Telematics System